Вишня у діаменю: підшлункова скаже спасибі
ВИШНЯ – ДУЖЕ СМАЧНА І КОРИСНА ЯГОДА, ЯКА ПОВИННА ПРИСУТНІ У РАЦІОНІ ДІАБЕТИКА. ЇЇ ДОЗВОЛЕНО ВКЛЮЧАТИ У МЕНЮ ПРИ ЦУКРОВОМУ ДІАБЕТІ 1-ГО І 2-ГО ТИПІВ, БО ВОНА МАЄ НИЗЬКИЙ ГЛІКЕМІЧНИЙ ІНДЕКС – ВСЬОГО 22 ОД.
Ягоди вишні містять велику кількість антоціанів, які активізують діяльність підшлункової залози та вироблення інсуліну. Примітно, що чим темніша ягода, тим більше в ній антоціанів.
Регулярне включення вишні у меню сприяє зниженню холестерину та розріджує кров, тому її рекомендують їсти при таких захворюваннях, як цукровий діабет, гіпертонія, ожиріння, атеросклероз, онкологія.
З листя, квіток та кісточок вишні можна готувати чай – він матиме ті ж цілющими якостями, що та ягоди.
Ягоди вишні цілюще впливають на травлення та роботу підшлункової залози, позбавляють від запорів, активізують виведення шлаків та зайвих солей з організму, покращують стан судин і позитивно впливають на
склад крові.
При цукровому діабеті навіть найкорисніший продукт може завдати шкоди, якщо їм зловживати.
У великій кількості вишня може викликати діарею і вплинути на слизову шлунка.
ПРОТИПОКАЗАННЯ
Підвищена кислотність шлунка.
Гострі стадії захворювань ШКТ (виразка, гастрит та ін.).
Легенева патологія;
Схильність до діареї
ВАЖЛИВО! НАЙКОРИСНІШИМИ БУДУТЬ ЯГОДИ У СЕЗОН ВРОЖАЮ. ЗАГОТОВЛЮВАТИ ВИШНЮ КРАЩЕ
ВСЬОГО МЕТОДОМ ЗАМОРОЗКИ. ТАК ВОНА ЗБЕРІГАЄ МАКСИМАЛЬНУ КІЛЬКІСТЬ
Дивіться рецепти страв з вишнями та багато інших рецептів системи харчування «Діаменю» у нас на сайті