Рецепт “Яловичина Веллінгтон” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 1 година 30 хвилин
У 1 порції: 380 ккал
Інгредієнти
На 6 порцій:
❯ 50 г вершкового масла
❯ 1 кг яловичої вирізки
❯ 1 цибулина
❯ 500 г печериць
❯ 2 ст. л. кріпленого вина
❯ 2 гілочки петрушки
❯ 2 гілочки чебрецю
❯ 450 г листкового тіста
❯ 1 яйце
❯ сіль
❯ мелений перець
Покроковий процес приготування яловичини Веллінгтон
Крок 1
Половину олії розтопити та обсмажити на ньому м’ясо з усіх боків. Посолити та поперчити. Дати охолонути.
Крок 2
Цибулю порубати, гриби нарізати кубиками і підрум’янити все разом на маслі, що залишилося. Влити вино, посолити, поперчити та тушити 5 хв. Листочки петрушки та чебрецю подрібнити та підмішати до грибів. Додати білок та ще раз перемішати.
Крок 3
Тісто розкотити та розподілити по ньому половину грибної маси. Укласти м’ясо. Розподілити по ньому гриби, накрити вільними кінцями пласта тіста та защипати краї. Укласти на лист швом вниз і змастити жовтком. Можна прикрашати прикрасами з обрізків тіста. Запікати 50 хв при 200 °.