Перейти до вмісту
Головна » Запечена баранина з йогуртовим соусом

Запечена баранина з йогуртовим соусом

    Лазання з білими грибами

    Рецепт “Запечена баранина з йогуртовим соусом” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    Приготування: 2 години 30 хвилин

    Інгредієнти

    На 4 порції:
    ❯ 1,5 кг баранини (стегенця)
    ❯ 1 велика головка часнику
    ❯ 2 гілочки розмарину
    ❯ 3 ст. л. оливкової олії
    ❯ 1 ст. л. сушеної м’яти
    ❯ 2 ст. л. апельсинового джему
    ❯ 1 пучок м’яти
    ❯ 400 мл натурального йогурту
    ❯ сіль
    ❯ мелений чорний перець

    Покроковий процес приготування запеченої баранини
    Лазання з білими грибами1

    Крок 1

    Окіст вимити та обсушити. По всій поверхні зробити глибокі проколи гострим ножем. Половину зубчиків часнику очистити та нарізати тонкими довгими скибочками.

    Лазання з білими грибами2

    Крок 2

    З гілочок розмарину обірвати листочки. У кожне поглиблення в окісті помістити скибочки часнику та розмарин. М’ясо натерти сіллю та меленим чорним перцем.

    Лазання з білими грибами3

    Крок 3

    Духовку нагріти до 210 °. Підготовлений окіст укласти на лист, збризкати оливковою олією, прикрити фольгою та запікати близько 1 год.

    Лазання з білими грибами3

    Крок 4

    Фольгу зняти, окіст полити соком, що утворився, і посипати сушеною м’ятою. Потім змастити теплим апельсиновим джемом та запікати ще 1 годину.

    Лазання з білими грибами3

    Крок 5

    Для соусу м’яту дрібно нарізати. Зубчики часнику, що залишилися, очистити та порубати. Перемішати з м’ятою, натуральним йогуртом, посолити та поперчити до смаку.

    Лазання з білими грибами3

    Крок 6

    М’ясо дістати з духовки та нарізати тонкими скибочками. Подати з приготовленим йогуртовим соусом. На гарнір добре запропонувати смажену картоплю.

    Сьогодні ми дізналися як готується Запечена баранина з йогуртовим соусом. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *