Рецепт “Запечена баранина з йогуртовим соусом” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 2 години 30 хвилин
Інгредієнти
На 4 порції:
❯ 1,5 кг баранини (стегенця)
❯ 1 велика головка часнику
❯ 2 гілочки розмарину
❯ 3 ст. л. оливкової олії
❯ 1 ст. л. сушеної м’яти
❯ 2 ст. л. апельсинового джему
❯ 1 пучок м’яти
❯ 400 мл натурального йогурту
❯ сіль
❯ мелений чорний перець
Покроковий процес приготування запеченої баранини
Крок 1
Окіст вимити та обсушити. По всій поверхні зробити глибокі проколи гострим ножем. Половину зубчиків часнику очистити та нарізати тонкими довгими скибочками.
Крок 2
З гілочок розмарину обірвати листочки. У кожне поглиблення в окісті помістити скибочки часнику та розмарин. М’ясо натерти сіллю та меленим чорним перцем.
Крок 3
Духовку нагріти до 210 °. Підготовлений окіст укласти на лист, збризкати оливковою олією, прикрити фольгою та запікати близько 1 год.
Крок 4
Фольгу зняти, окіст полити соком, що утворився, і посипати сушеною м’ятою. Потім змастити теплим апельсиновим джемом та запікати ще 1 годину.
Крок 5
Для соусу м’яту дрібно нарізати. Зубчики часнику, що залишилися, очистити та порубати. Перемішати з м’ятою, натуральним йогуртом, посолити та поперчити до смаку.
Крок 6
М’ясо дістати з духовки та нарізати тонкими скибочками. Подати з приготовленим йогуртовим соусом. На гарнір добре запропонувати смажену картоплю.