Рецепт “Запечена курка з печерицями” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Інгредієнти
НА 4 ПОРЦІЇ:
❯ 4 курячі стегенця
❯ 2 ч. л. сушеного розмарину
❯ 4 ст. л. рослинної олії
❯ 300 г дрібних печериць
❯ 2 моркви
❯ 1/2 пучка петрушки
❯ 4 гілочки свіжого розмарину
❯ 200 мл вершків (нагріти)
❯ сіль
❯ перець
Покроковий процес приготування запеченої курки
Крок 1
Духовку нагріти до 180 °. Стегенця вимити, обсушити, натерти сіллю та перцем та присипати сушеним розмарином.
Крок 2
На сковороді 2 ст. л. олії обсмажити стегенця з усіх сторін і перекласти у форму для запікання. На кожний покласти
1 гілочку розмарину. Накрити форму листом алюмінієвої фольги та запікати стегенця 15-20 хв.
Крок 3
Гриби очистити, промити та обсушити. Очищену моркву нарізати брусками. Петрушку промити, перебрати, обсушити та порубати. На сковороді на маслі, що залишилася, обсмажувати гриби 5 хв. Покласти моркву і, часто
перемішуючи, готувати 5 хв. Влити гарячі вершки, довести до кипіння, посолити, поперчити, додати петрушку та готувати ще 8 хв.
Крок 4
Фольгу видалити та запікати птицю 5-7 хв. Подати гарячою з грибами у соусі.