Перейти до вмісту
Головна » Капустяний гратен

Капустяний гратен

    Курка з лимоном та лавандою

    Рецепт “Капустяний гратен” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    8 ПОРЦІЙ, 1 ГОДИНА 40 ХВИЛИН

    Інгредієнти

    ❯ 1/2 качана капусти білокачанної
    ❯ 300 г рубаної телятини
    ❯ 400 г відвареного рису
    ❯ 1 велика цибулина
    ❯ 1 зубок часнику
    ❯ 1/2 ч. л. сушеного чебрецю
    ❯ 1 ч. л. меленої паприки
    ❯ 400 г рубаних помідорів без шкірки та насіння
    ❯ 300 мл кулінарного томатного соусу
    ❯ 100 мл води
    ❯ 300 г моцарели
    ❯ рослинна олія
    ❯ сіль
    ❯ перець

    Покроковий процес приготування капустяного гратену

    Крок 1

    Духовку нагріти до 180 °. Підготувати форму для запікання і змастити її олією. Цибулину і часник очистити, цибулину дрібно нарізати, часник посікти.

    Крок 2

    На сковороді 2 ст. л. рослинної олії, часто перемішуючи, обсмажувати рубане м’ясо до розсипчастості. М’ясо посолити, поперчити та перекласти в іншу посуд.

    Крок 3

    Капусту нашаткувати великими шматочками та обсмажувати на сковороді на 1-2 ст. л. рослинної олії до напівготовності. Капусту посолити, поперчити та відставити.

    Крок 4

    На сковороду влити 1 ст. л. олії та обсмажувати цибулю до прозорості. Додати часник, сушений чебрець, паприку і готувати, перемішуючи, 2-3 хв. Викласти помідори, влити томатний соус, закласти м’ясо. Влити воду, довести до кипіння, зменшити вогонь до мінімуму і готувати під кришкою 15-20 хв.

    Крок 5

    Підмішати в масу відварений рис, добре прогріти та зняти з вогню.

    Крок 6

    У підготовлену форму викласти в кілька шарів, чергуючи, капусту та м’ясну масу з рисом, останнім укласти шар
    капусти.

    Крок 7

    Накрити форму листом алюмінієвої фольги та запікати страву 40 хв.

    Крок 8

    Моцарелу порубати. Фольгу видалити та посипати страву сиром. Продовжувати запікання ще 10 хв. Страву подати гарячим із зеленню та скибочками лимона.

    Сьогодні ми дізналися як приготувати Капустяний гратен. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *