Рецепт “Запечені перепілки з лимоном” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
4 порцій, 1 година
Інгредієнти
– 8 цілих тушок перепілок, готових до кулінарної обробки (по 200-250 г)
– 1 лимон
– 8 зубків часнику
– 2 гілочки свіжого чебрецю
– 1 гілочка розмарину
Для олії з травами:
– 60 г вершкового масла
– 2 ст. л. рубаного чебрецю
– 1 ст. л. рубаного розмарину
– 2 зубки часнику (порубати)
– Сіль
– Перець
Для соусу:
– 125 мл курячого бульйону
– 60 мл білого сухого вина
– 40 г вершкового масла
– Жменя журавлини
– Перець
– Сіль
Покроковий процес приготування запечених перепілок з лимоном
Крок 1
Духовку нагріти до 200 °. Вершкове масло розм’якшити та збити із зеленню та часником. Перепілок натерти приготовленою олійною сумішшю всередині та зовні.
Крок 2
Лимон обдати гарячою водою і розрізати на 8 часточок, часник очистити, чебрець і розмарин вимити та обсушити, листочки з гілочок обірвати. У черевце кожної перепілки покласти по часточці лимона та часнику, розподілити трави.
Крок 3
Птицю викласти у форму для запікання та запікати 35 хв. Запеченого птаха вийняти з духовки, перекласти на блюдо та накрити фольгою на 15 хв.
Крок 4
Жир, що залишився у формі, нагріти. Влити у форму вино і бульйон довести до кипіння і на повільному вогні уварити наполовину. Соус посолити, поперчити, додати вершкове масло та журавлину. Повернути птицю у форму та добре прогріти.