Перейти до вмісту
Головна » Запечені перепілки з лимоном

Запечені перепілки з лимоном

    Запечені перепілки з лимоном

    Рецепт “Запечені перепілки з лимоном” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    4 порцій, 1 година

    Інгредієнти

    – 8 цілих тушок перепілок, готових до кулінарної обробки (по 200-250 г)
    – 1 лимон
    – 8 зубків часнику
    – 2 гілочки свіжого чебрецю
    – 1 гілочка розмарину
    Для олії з травами:
    – 60 г вершкового масла
    – 2 ст. л. рубаного чебрецю
    – 1 ст. л. рубаного розмарину
    – 2 зубки часнику (порубати)
    – Сіль
    – Перець
    Для соусу:
    – 125 мл курячого бульйону
    – 60 мл білого сухого вина
    – 40 г вершкового масла
    – Жменя журавлини
    – Перець
    – Сіль

    Покроковий процес приготування запечених перепілок з лимоном

    Крок 1

    Духовку нагріти до 200 °. Вершкове масло розм’якшити та збити із зеленню та часником. Перепілок натерти приготовленою олійною сумішшю всередині та зовні.

    Крок 2

    Лимон обдати гарячою водою і розрізати на 8 часточок, часник очистити, чебрець і розмарин вимити та обсушити, листочки з гілочок обірвати. У черевце кожної перепілки покласти по часточці лимона та часнику, розподілити трави.

    Крок 3

    Птицю викласти у форму для запікання та запікати 35 хв. Запеченого птаха вийняти з духовки, перекласти на блюдо та накрити фольгою на 15 хв.

    Крок 4

    Жир, що залишився у формі, нагріти. Влити у форму вино і бульйон довести до кипіння і на повільному вогні уварити наполовину. Соус посолити, поперчити, додати вершкове масло та журавлину. Повернути птицю у форму та добре прогріти.

    Сьогодні ми дізналися як приготувати Запечені перепілки з лимоном. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *