Рецепт “Запечений качиний паштет” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
8 ПОРЦІЙ, 2 ГОДИНИ + 8 ГОДИН
Інгредієнти
❯ 500 г м’яса дикої качки
❯ 2 цибулини шалот
❯ 150 г свіжих лісових грибів
❯ 200 г свинячого ошийка
❯ 6 тонких скибочок свинини (для форми)
❯ 1 ягода ялівцю
❯ 2 ст. л. білого портвейну
❯ 1 ст. л. коньяку
❯ 500 мл міцного м’ясного бульйону
❯ сіль
❯ перець
Покроковий процес приготування качиний паштет
Крок 1
Все м’ясо посолити, поперчити, у глибокій мисці залити коньяком і портвейном і залишити маринуватися на 8 год.
Крок 2
Духовку нагріти до 170 °, на нижній рівень встановити глибоку форму із гарячою водою. Тонкі скибочки свинини відкласти, маринад зібрати. Цибулини очистити та крупно нарізати. Качине м’ясо та ошийок посікти з цибулею.
Крок 3
Гриби очистити, промити, обсушити, дрібно нарізати та підмішати до рубаного м’яса. Додати товчений ялівець, сіль
і перець з розрахунку 18 г солі та 2 г перцю на 1 кг м’яса. Влити маринад.
Крок 4
М’ясну масу розкласти у дві порційні форми, встановити їх у форму з гарячою водою, накрити тонкими скибочками свинини та запікати на водяній бані 20 хв.
Крок 5
Паштет вийняти із духовки. Сік, що утворився, акуратно зібрати та уварити на середньому вогні на 2/3.
Крок 6
Полити паштет соком у формах і поставити під гарячий гриль духовки на 10 хв. Паштет подати теплим чи охолодженим.