Перейти до вмісту
Головна » Запечений качиний паштет

Запечений качиний паштет

    Курка з лимоном та лавандою

    Рецепт “Запечений качиний паштет” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    8 ПОРЦІЙ, 2 ГОДИНИ + 8 ГОДИН

    Інгредієнти

    ❯ 500 г м’яса дикої качки
    ❯ 2 цибулини шалот
    ❯ 150 г свіжих лісових грибів
    ❯ 200 г свинячого ошийка
    ❯ 6 тонких скибочок свинини (для форми)
    ❯ 1 ягода ялівцю
    ❯ 2 ст. л. білого портвейну
    ❯ 1 ст. л. коньяку
    ❯ 500 мл міцного м’ясного бульйону
    ❯ сіль
    ❯ перець

    Покроковий процес приготування качиний паштет

    Крок 1

    Все м’ясо посолити, поперчити, у глибокій мисці залити коньяком і портвейном і залишити маринуватися на 8 год.

    Крок 2

    Духовку нагріти до 170 °, на нижній рівень встановити глибоку форму із гарячою водою. Тонкі скибочки свинини відкласти, маринад зібрати. Цибулини очистити та крупно нарізати. Качине м’ясо та ошийок посікти з цибулею.

    Крок 3

    Гриби очистити, промити, обсушити, дрібно нарізати та підмішати до рубаного м’яса. Додати товчений ялівець, сіль
    і перець з розрахунку 18 г солі та 2 г перцю на 1 кг м’яса. Влити маринад.

    Крок 4

    М’ясну масу розкласти у дві порційні форми, встановити їх у форму з гарячою водою, накрити тонкими скибочками свинини та запікати на водяній бані 20 хв.

    Крок 5

    Паштет вийняти із духовки. Сік, що утворився, акуратно зібрати та уварити на середньому вогні на 2/3.

    Крок 6

    Полити паштет соком у формах і поставити під гарячий гриль духовки на 10 хв. Паштет подати теплим чи охолодженим.

    Сьогодні ми дізналися як приготувати Запечений качиний паштет. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *