Перейти до вмісту
Головна » Запечений кролик з картоплею з вином

Запечений кролик з картоплею з вином

    Курка з лимоном та лавандою

    Рецепт “Запечений кролик з картоплею з вином” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    Приготування: 2 ГОДИНИ

    Інгредієнти

    На 6 порцій:
    ❯ 1 тушка кролика, готова до кулінарної обробки (шматками)
    ❯ 1 кг картоплі
    ❯ 2 цибулини
    ❯ 3 зубки часнику
    ❯ 4 ст. л. рослинної олії
    ❯ 1 гілочка розмарину
    ❯ 150 г копченої грудинки
    ❯ 120 мл білого сухого вина
    ❯ 200 мл курячого бульйону
    ❯ сіль
    ❯ перець

    Покроковий процес приготування кролика з картоплею

    Крок 1

    Духовку нагріти до 180 °. Підготувати глибоку форму для запікання. Цибулю та часник очистити, цибулю нарізати поздовжніми півкільцями. Грудинку нарізати дрібними шматочками та обсмажити на сковороді без жиру, поки з неї не витопиться частина жиру. Закласти цибулю та готувати до напівпрозорості. Грудинку з цибулею перекласти у форму.

    Крок 2

    Картоплю вимити, очистити та нарізати великими скибочками. У каструлі в киплячій підсоленій воді варити картоплю 15 хв. Воду злити, картоплю злегка обсушити та перемішати з грудинкою та цибулею. Влити 2 ст. л. олії.

    Крок 3

    Шматки кролика натерти сіллю та перцем. Жир з-під грудинки нагріти, влити масло, що залишилося та обсмажувати кролика з усіх боків до золотистого кольору. Перекласти м’ясо на картоплю, влити вино, бульйон та 100 мл води, покласти розмарин і часник і запікати прибл. 1 годину. При необхідності накрити форму алюмінієвої фольги.

    Сьогодні ми дізналися як готується Запечений кролик з картоплею з вином. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *