Рецепт “Запечений кролик з картоплею з вином” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 2 ГОДИНИ
Інгредієнти
На 6 порцій:
❯ 1 тушка кролика, готова до кулінарної обробки (шматками)
❯ 1 кг картоплі
❯ 2 цибулини
❯ 3 зубки часнику
❯ 4 ст. л. рослинної олії
❯ 1 гілочка розмарину
❯ 150 г копченої грудинки
❯ 120 мл білого сухого вина
❯ 200 мл курячого бульйону
❯ сіль
❯ перець
Покроковий процес приготування кролика з картоплею
Крок 1
Духовку нагріти до 180 °. Підготувати глибоку форму для запікання. Цибулю та часник очистити, цибулю нарізати поздовжніми півкільцями. Грудинку нарізати дрібними шматочками та обсмажити на сковороді без жиру, поки з неї не витопиться частина жиру. Закласти цибулю та готувати до напівпрозорості. Грудинку з цибулею перекласти у форму.
Крок 2
Картоплю вимити, очистити та нарізати великими скибочками. У каструлі в киплячій підсоленій воді варити картоплю 15 хв. Воду злити, картоплю злегка обсушити та перемішати з грудинкою та цибулею. Влити 2 ст. л. олії.
Крок 3
Шматки кролика натерти сіллю та перцем. Жир з-під грудинки нагріти, влити масло, що залишилося та обсмажувати кролика з усіх боків до золотистого кольору. Перекласти м’ясо на картоплю, влити вино, бульйон та 100 мл води, покласти розмарин і часник і запікати прибл. 1 годину. При необхідності накрити форму алюмінієвої фольги.