Рецепт “Аліго – картопляне пюре для гурмана” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
6 ПОРЦІЇ, 1 ГОДИНА
Інгредієнти
❯ 500 г картоплі з крохмалистою м’якоттю, що добре розварюється
❯ 300 г твердого сиру
❯ 50 г вершкового масла
❯ 200 мл вершків
❯ 1 зубок часнику
❯ сіль
❯ перець
Покроковий процес приготування Аліго
Крок 1
Картоплю очистити, вимити, нарізати кубиками та варити в киплячій злегка підсоленій воді 25-30 хв.
Крок 2
Вершки нагріти, не доводячи до кипіння. Олію дрібно нарізати. Часник очистити та дуже дрібно порубати.
Крок 3
З відвареної картоплі воду злити, картоплю залишити у каструлі. Додати до картоплі вершкове масло і, вливаючи вершки, стовкти його в гладке однорідне пюре
Крок 4
Пюре посолити, поперчити та підмішати рубаний часник.
Крок 5
Сир нарізати дрібними тонкими шматочками та додати в картопляне пюре. Каструлю з картоплею та сиром поставити на плиту і нагрівати на повільному вогні, часто перемішуючи дерев’яною ложкою, прибл. 15 хв: сир повинен повністю розчинитись.
Крок 6
Картопля з сиром дуже добре перемішати дерев’яною ложкою, піднімаючи картопляну масу по всій поверхні посуду. Готова страва має тягтися за ложкою рівною широкою стрічкою. Готове аліго подати гарячим зі смаженими ковбасками, свіжим хлібом і салат зі свіжих або маринованих овочів.