Рецепт “Баранина на грилі” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 1 година
Інгредієнти
На 4 порції:
– 1 бараняча нога без кістки
– 3 зубчики часнику
– по 1/2 пучка м’яти та кінзи
– 1 ч. л. зіри
– 500 мл кефіру
– 2 стручки солодкого перцю
– 4 ст. л. рослинної олії
– 1/2 стручка перцю чилі
– 2 помідори
– 2 ст. л. сухого білого вина
– сіль
– мелений чорний перець
Покроковий процес приготування баранини на грилі
Крок 1
М’ясо вимити, добре обсушити паперовим рушником і помістити у велику ємність. Зубчики часнику очистити та пропустити через прес. Зелень кінзи та м’яти промити, обсушити, порубати.
Крок 2
Для маринаду часник, зелень та зіру додати у кефір і добре перемішати. Отриманою сумішшю полити баранину. Верх ємності затягнути плівкою або закрити кришкою. Прибрати на 24 години на холод
Крок 3
Другого дня стручки солодкого перцю змастити 2 стіл. ложками рослинної олії та запекти в духовці. Потім охолодити проточною холодною водою та очистити. Перець чилі дрібно нарізати.
Крок 4
Помідори надрізати навхрест, опустити в киплячу воду на 30 с, потім перекласти на друшляк та обережно очистити. М’якуш разом з м’якоттю перцю викласти у чашу блендера і подрібнити.
Крок 5
У пюре, що вийшло, додати рослинну олію, що залишилося, перець чилі, посолити, поперчити та помішуючи, гасити 5 хв. Влити вино та тримати на вогні близько 3 хв. Дати охолонути.
Крок 6
Баранину вийняти з маринаду, злегка обсушити паперовий рушник і обсмажити на грилі до повної готовності. Нарізати порційними скибочками і подати на стіл із приготованим соусом.