Рецепт “Борщ пісний з пампушками” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Інгредієнти
На 6 порцій:
❯ 1/2 качана капусти
❯ 5 бульб картоплі
❯ 2 буряки
❯ 1 морква
❯ 1 корінь петрушки
❯ 2 цибулини
❯ 1 стручок гострого перцю
❯ 3 помідори
❯ 200 г консервованої квасолі
❯ 1 ст. л. оцту
❯ 1–2 ст. л. томатної пасти
❯ сіль
❯ перець
Для пампушок та заправки:
❯ 250 г борошна
❯ 150 мл молока
❯ 1 ст. л. цукру
❯ 1 пакетик сухих пекарських дріжджів
❯ рослинна олія
❯ сіль
❯ 3 зубки часнику
Покроковий процес приготування пісного борщу
Крок 1
Для пампушок борошно перемішати із цукром, дрібкою солі та дріжджами, влити 2 ст. л. олії та тепла молоко і вимісити однорідне тісто. Дати тесту підійти 1 год, сформувати невеликі кульки, відсадити їх на вистелений пергаментом лист і випікати 20 хв за 200°. Часник для заправки посікти та в глибокій мисці перемішати з маслом.
Пампушки теплими викласти в заправку і добре перемішати.
Крок 2
Приготувати борщ. У каструлі довести до кипіння 3 л води. Капусту нашаткувати, картоплю очистити, вимити та крупно нарізати. Овочі закласти в киплячу воду, злегка посолити та варити 15 хв.
Крок 3
Буряк, морква, цибуля та петрушку очистити. Цибулю крупно посікти, інші овочі натерти на великій тертці або нарізати соломкою. Підготовлені овочі обсмажувати в сотейнику на олії 5 хв, часто помішуючи. Помідори вимити, очистити, посікти, додати до сотейника і готувати 10 хв. Посолити та поперчити до смаку, додати томатну пасту та оцет, покласти стручок перцю, влити бл. 100 мл води та готувати 7-10 хв. Перець видалити.
Крок 4
У каструлю до картоплі та капусті закласти квасоля та тушковані овочі, перемішати та довести до кипіння. Зменшити вогонь до мінімуму та варити 10 хв. Дати настоятись під кришкою 20 хв.