Перейти до вмісту
Головна » Булочки зі здобного тіста

Булочки зі здобного тіста

    Ледачий штрудель

    Рецепт “Булочки зі здобного тіста” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    Приготування: 3 години
    У 2 булочках: 4680 ккал, 96 г білків,
    168 г жирів, 660 г вуглеводів

    Інгредієнти

    На 2 шт.
    ❯ 30 г родзинок
    ❯ 600 г борошна
    ❯ 90 г цукру
    ❯ дрібка солі
    ❯ 1 пакетик ванільного цукру
    ❯ 1 ч. л. тертої цедри лимона
    ❯ 4 яєчні жовтки
    ❯ 40 г свіжих дріжджів
    ❯ 2 ст. л. рому (за бажанням)
    ❯ 200–250 мл теплого молока
    ❯ 125 г вершкового масла
    ❯ 50 г рубаного мигдалю
    ❯ трохи борошна грубого помелу для посипання формочок

    Покроковий процес приготування булочок зі здобного тіста

    Крок 1

    Борошно просіяти в миску і змішати з цедрою, сіллю і цукром. Зробити в борошні суміші поглиблення і покришити туди дріжджі. Поступово додаючи жовтки, ром (за бажанням), молоко та розтоплене масло, замісити нелипке
    пластичне тісто. Присипати його борошном, накрити серветкою та дати підійти у теплому місці 30 хв.

    Крок 2

    Родзинки промити, залити окропом і залишити на 20 хв (або попередньо замочити в ромі на добу). Обсушити родзинки серветкою і разом з мигдалем втрутити у тісто. Дати тесту підійти 30 хв.

    Крок 3

    Нагріти духовку до 170 °. Дві форми для випікання у вигляді зайця або баранчика змастити будь-яким жиром і посипати борошном грубого помелу. Тісто викласти у форми та випікати 35 хв. Охололі булочки добре прикрасити глазур’ю або посипати цукровою пудрою.

    Сьогодні ми дізналися як приготувати Булочки зі здобного тіста. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *