Перейти до вмісту
Головна » Чайний кекс з лохиною

Чайний кекс з лохиною

    Ледачий штрудель

    Рецепт “Чайний кекс з лохиною” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    Інгредієнти

    НА 4 ПОРЦІЇ
    ❯ 360 г борошна
    ❯ 1/2 ч. л. розпушувача для тіста
    ❯ 1/4 ч. л. соди
    ❯ 200 г вершкового масла
    ❯ 200 г цукру
    ❯ 6 яєць
    ❯ сіль
    ❯ 200 г натурального йогурту
    ❯ жир та борошно для змащування/посипання форми
    ❯ 250–300 г лохини (або інших ягід)

    Покроковий процес приготування кексу з лохиною

    Крок 1

    Форму для випікання змастити жиром та присипати борошном. Вершкове олію нарізати кубиками та розм’якшити при кімнатній температурі. У глибоку миску просіяти борошно з щіпкою солі, додати соду та розпушувач.

    Крок 2

    У борошняну суміш додати цукор і вершкове масло, вбити яйця, влити йогурт та збити тісто до отримання
    однорідної пишної маси. Ягоди промиті на сіті під тонкою струйкою теплої води та обсушити. Викласти в тісто 2/3 ягід.

    Крок 3

    Духовку нагріти до 180 °. Влити тісто у підготовлену форму, підмішати ще трохи ягід та випікати кекс 25–30 хв. Готовий кекс дати трохи охолонути та перевернути його на блюдо. Подати з ягідами, що залишилися.

    Сьогодні ми дізналися як приготувати Чайний кекс з лохиною. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *