Рецепт “Чипси тюїль з соусами” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 30 ХВИЛИН
Інгредієнти
На 6 порцій:
❯ 2 тонкі лаваші
❯ по 1/2 ч. л. сушеного базиліку, майорану, часнику та меленої паприки
❯ 1/2 ч. л. солі
❯ 1 ст. л. оливкової олії
Для томатного соусу:
❯ 1 помідор
❯ 1/2 цибулини
❯ 1 стручок гострого перцю
❯ 1 зубок часнику
❯ 2 ст. л. оливкової олії
❯ сіль
Для соусу з хроном:
❯ 150 мл жирних вершків
❯ 1 ст. л. натурального йогурту
❯ 3 ст. л. хрону
❯ гострий перець
❯ сіль
❯ 1 ч. л. соку лимона
Покроковий процес приготування чіпсів з соусами
Крок 1
Духовку нагріти до 220 °. Сушені трави та прянощі стовкти із сіллю. Лаваші змастити олією, посипати товченою сумішшю, нарізати невеликими трикутниками та викласти в один шар на лист, висланий пергаментом. Вироби підсушувати 3 хв., перевернути та готувати ще 4 хв.
Крок 2
Для томатного соусу всі овочі посікти та обсмажувати на олії 5 хв. Масу посолити, пюрувати та охолодити.
Крок 3
Інгредієнти для соусу з хроном збити у пишну масу. Дати соусу настоятися щонайменше 1 годину.