Рецепт “Цибулевий тарт із шинкою” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Інгредієнти
НА 4 ПОРЦІЇ:
Для основи:
❯ 250 г черствого білого хліба
❯ 70 г смальцю
❯ 2 ст. л. борошна
❯ сіль
❯ перець
Для начинки:
❯ 3 великі цибулини
❯ 1 ст. л. смальцю
❯ 8 тонких скибочок шинки
❯ 2 яйця
❯ 300 мл молока
❯ 200 г тертого сиру
Покроковий процес приготування цибулевого тарту
Крок 1
Черствий хліб стовкти в дрібну крихту, перемішати з борошном, додати по щіпці солі та перцю. Покласти до хлібної крихти смалець і руками розім’яти все однорідну гладку масу. (Якщо маса занадто крута, влити 1-2 ст. л. води.) Масу викласти щільним шаром у форму для випікання, сформувавши бортики, та помістити в холодильник.
Крок 2
Цибулини очистити, нарізати та обсмажувати на сковороді на смальці до прозорості. Цибулю посолити та поперчити. 2 скибочки шинки нарізати тонкими смужками або брусками, що залишилися викласти у форму на основу.
Крок 3
Яйця розбовтати з молоком та сиром. Обсмажена цибуля викласти на шинку у форму, додати нарізану шинку та залити яєчно-молочною сумішшю із сиром. Випікати тарт прибл. 35 хв.