Рецепт “Цибулевий тарт татен у формах” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 35 хвилин
У 1 порції: 390 ккал, 3 г білків,
25 г жирів, 38 г вуглеводів
Інгредієнти
На 4 порції:
❯ 2 ст. л. оливкової олії
❯ 4 ст. л. рідкої карамелі
❯ 1 ч. л. рубаного чебрецю
❯ 4 великі цибулини
❯ сіль
❯ мелений чорний перець
❯ 240 г готового листкового тіста
Покроковий процес приготування цибулевого тарт татену у формах
Крок 1
Цибулини очистити та нарізати кільцями товщиною бл. 0,5 см. Нагріти духовку до 180 °. Порційні форми діаметром бл. 8-10 см вистелити папером для випікання та змастити 1 чайн. ложкою оливкової олії. Рублену зелень змішати з карамеллю, розлити суміш за формами. Додати кільця цибулі, посолити та поперчити. Запікати бл. 8-10 хв.
Крок 2
Тим часом із листкового тіста вирізати кружки на 0,5 см більше діаметра форм, у кількох місцях проколоти тісто вилкою. Формочки вийняти з духовки, цибулю накрити кружальцями тіста, краю підіткнути. Змастити тісто маслом, що залишилося і запікати бл. 12–14 хв до рум’яної скоринки, збільшивши температуру духовці до 200°. Готовий тарт
татен у формах вийняти з духовки, дати злегка охолонути, потім перекинути на тарілку