Перейти до вмісту
Головна » Домашній шоколад

Домашній шоколад

    Домашній шоколад

    Рецепт “Домашній шоколад” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    Приготування: 15 хв.

    У 1 порції: 440 ккал, 8 г білків,
    21 г жирів, 36 г вуглеводів

    Інгредієнти

    На 1 плитку шоколаду:
    ❯ 200 г вершкового масла
    ❯ 1 ст. л. кокосової олії
    ❯ 2 ст. л. порошку какао найвищої якості
    ❯ 2 ст.л. сиропу агави
    ❯ щіпка морської солі
    ❯ 2 ст. л. насіння момордики (гойя)
    ❯ 1 ст. сушених пелюсток троянди, календули чи ін.

    Покроковий процес приготування шоколаду

    Крок 1

    Вершкове масло нарізати дрібними кубиками та розтопити в каструлі з товстим дном на слабкому вогні. Додати кокосове масло та порошок какао, влити сироп та добре перемішати дерев’яною лопаткою. Покласти морську сіль на смак та готувати, помішуючи, до отримання однорідної маси

    Крок 2

    Неглибоку прямокутну форму вислати харчовою плівкою. Влити у форму гарячу масу з шоколадом і акуратно розрівняти її дерев’яною лопаткою. Поступово розподілити по шоколадній масі насіння та пелюстки квітів. Дати
    шоколаду повністю охолонути та затвердіти за кімнатної температури. Застиглий шоколад поламати шматками.

    Можна посипати шоколад рубаними горіхами, насінням, товченим середнім перцем гостроти

    Порада

    Ставити шоколад у холодильник не слід: поверхня виробу може “посивіти”, тобто вкритися білястим нальотом. На відміну від інших солодощів, шоколад найменш небезпечний для ваших зубів: какао перешкоджає руйнування зубної емалі. Йдеться, зрозуміло, про натуральний шоколад, який, власне, ми пропонуємо вам приготувати

    Сьогодні ми дізналися як приготувати Домашній шоколад. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *