Рецепт “Французький часниковий суп” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Інгредієнти
НА 4 ПОРЦІЇ:
❯ 1 головка часнику
❯ 3 ст. л. рослинного масла
❯ 1 ст. л. борошна
❯ 1,5 л курячого бульйону
❯ 1 яйце
❯ 3 ст. л. хересного оцту
❯ сіль
❯ перець
Для подачі:
❯ 1/2 багета
❯ 30 г вершкового масла
❯ 4 перепелині яйця
❯ 2 ст. л. рослинного масла
❯ кілька гілочок кервелю
Покроковий процес приготування часникового супу
Крок 1
Часник очистити, придушити широким лезом ножа та обсмажувати у сотейнику на олії до золотистого кольору. Присипати часник борошном, влити бульйон і довести до кипіння. Варити під кришкою на повільному вогні 30 хв. Посолити та поперчити до смаку.
Крок 2
Яйце вбити в чашку і злегка розбовтати з хересним оцтом. У киплячий суп, перемішуючи його віником, ввести яєчну суміш і готувати, поки яйце не схопиться.
Крок 3
Багет нарізати товстими (бл. 1 см) скибочками та обсмажувати на сковороді на олії до золотистого кольору. На рослинній олії порційно підсмажити яєчні з перепелиних яєць. Кервель промити та обсушити, посікти або розібрати на листочки.
Крок 4
Суп розлити по порційним тарілкам. У кожну порцію покласти 2–3 скибочки багету, на них – 1 яєчню. Злегка поперчити, посипати кервелем.