Рецепт “Гарбузовий суп з чебрецем” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
6 ПОРЦІЙ, 45 ХВИЛИН
Інгредієнти
❯ 1/2 середнього гарбуза (бл. 600 г)
❯ 1 цибулина
❯ 4 зубки часнику
❯ 1,5 л курячого бульйону
❯ 50 г вершкового масла
❯ 2 ч. л. свіжих листочків чебрецю
❯ 1/2 ст. л. рубаної шавлії
❯ 80 мл жирних вершків
❯ 1 ч. л. цукру
❯ сіль
❯ перець
Для грінок:
❯ 1 багет
❯ 60 г вершкового масла
❯ 150 г тертого сиру
❯ 1 ч. л. рубаного чебрецю
❯ 1 ч. л. рубаної шавлії
❯ сіль
❯ перець
Покроковий процес приготування гарбузового супу
Крок 1
Гарбуз очистити, волокнистий м’якуш з насінням видалити, підготовлений гарбуз нарізати кубиками. Цибуля та часник очистити та порубати. У сотейнику на гарячому маслі обсмажувати цибулю та часник, часто перемішуючи, до прозорості цибулі.
Крок 2
Закласти в сотейник гарбуз, покласти зелень та обсмажувати 5 хв. Влити бульйон, довести до кипіння, накрити
кришкою і готувати до м’якості гарбуза – прибл. 20 хв.
Крок 3
Суп пюрувати за допомогою занурювального блендера, вливши 2/3 вершків. Додати цукор, сіль та перець на смак і прогрівати суп 5 хв.
Крок 4
Для грінок багет нарізати, кожну скибочку змастити невеликою кількістю масла та обсмажити їх до золотистого
кольори з одного боку. Викласти на хліб тертий сир, посипати зеленню, посолити та поперчити. Тримати грінки на вогні, доки сир не розплавиться. Суп розлити по тарілках, у кожну влити трохи вершків. Суп подати з грінками.