Рецепт “Глінтвейн з журавлинним соком та цитрусовими” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
4 порцій, 1 години 10 хвилин
Інгредієнти
– 1 апельсин
– 4 бутони гвоздики
– 500 мл журавлинного соку
– 1 л червоного вина
– 1 паличка кориці
– 4 зірочки бадьяна
– 2 стручки кардамону
– Цукор чи мед
Для подачі:
– 1 апельсин
– 1/2 грейпфрута
– Жменя журавлини
Покроковий процес приготування глінтвейн з журавлинним соком
Крок 1
Апельсин вимити, встромити в нього бутони гвоздики. У сотейнику залити підготовлений апельсин вином
та журавлинним соком. Додати паличку кориці, бадьян, гілочку розмарину та стручки кардамону.
Крок 2
Суміш нагріти, не доводячи до кипіння, і зняти з вогню. Додати цукор або мед на смак і перемішати до повного розчинення.
Крок 3
Накрити сотейник кришкою та укутати кухонним рушником. Дати напою настоятися прибл. 10 хв, прянощі та апельсин з гвоздикою видалити. (За бажанням апельсин нарізати дрібними скибочками та повернути у напій.)
Крок 4
Журавлину промити і обсушити. Апельсин та половинку грейпфрута, не очищаючи, нарізати скибочками. Підготовлені продукти закласти у гарячий напій. Накрити кришкою сотейник та кухонним рушником і дати напою настоятися 10 хв.
Крок 5
Готовий напій розлити по порційних келихах. Подати гарячим. За бажанням підсолодити за смаком.