Рецепт “Гречаник з сиром та ягодами” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Інгредієнти
НА 8 ПОРЦІЙ
❯ 360 мл води
❯ 180 г гречаної крупи
❯ сіль
❯ 1 ст. л. вершкового масла
❯ 2-4 ст. л. цукру
❯ жменю червоної смородини
❯ прибл. 10 ягід полуниці
❯ 50 г родзинок
❯ 400 г сиру
❯ 3 яйця
Покроковий процес приготування гречаника
Крок 1
Воду довести до кипіння. Крупу всипати в сотейник, залити окропом, додати вершкове масло, накрити кришкою, злегка посолити та варити, зменшивши вогонь до мінімуму, 15 хв. Готову крупу зняти з вогню, надлишок води злити.
Крок 2
В окремому посуді сир розтерти із цукром та яйцями. Родзинки та ягоди промити, полуницю нарізати скибочками, червону смородину обірвати з гілочок.
Крок 3
Відварену гречку перемішати з сирною масою, додати родзинки та підготовлені ягоди. Масу добре перемішати, додати цукор до смаку.
Крок 4
Духовку нагріти до 180 °. Підготувати силіконову форму для випікання та викласти в неї сирно-гречану масу з ягодами.
Крок 5
Випікати виріб 30 хв і дати повністю охолонути у формі кілька хвилин. Готовий виріб перевернути на блюдо сервіровки. За бажанням подати з ягідним кулі.