Рецепт “Гречка з грибами” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 1 година 30 хвилин
Інгредієнти
На 4 порції:
– 450 г заморожених білих грибів
– 2 цибулини
– 1 морква
– 1 невеликий корінь петрушки
– 2 ст. л. рослинної олії
– 150 г гречаної крупи ядриці
– 2 гілочки кропу
– сіль
– мелений чорний перець
Покроковий процес приготування гречки з грибами
Крок 1
Гриби скласти в каструлю, залити холодною водою та довести до кипіння. Зняти піну і варити на маленькому вогні 1 год. Потім відкинути на друшляк, промити, дати охолонути та нарізати.
Крок 2
Цибулини очистити та крупно порубати. Морква та корінь петрушки ретельно вимити за допомогою щітки, очистити, потім натерти на середній тертці або нарізати тонкою соломкою.
Крок 3
У великій сковороді нагріти олію та обсмажити підготовлені овочі до підрум’янювання. Покласти білі гриби, перемішати та готувати всі разом, помішуючи, 10 хв.
Крок 4
Гречку перебрати та прожарити на сухій сковороді. У каструлі довести до кипіння 300 мл води, всипати гречку, знову довести до кипіння і варити доти, доки вода не піде з поверхні.
Крок 5
Вогонь вимкнути, каструлю щільно накрити кришкою та залишити на гарячій плиті на 10–15 хв. Можна, можливо також прибрати попередньо нагріту до 180° і потім вимкнену духовку.
Крок 6
Гречку перекласти до грибів з овочами, перемішати та прогріти всі разом на маленькому вогні. Посолити та поперчити до смаку. Перед подачею на стіл готове блюдо прикрасити гілочками кропу.