Перейти до вмісту
Головна » Груші запечені з сиром та горіхами

Груші запечені з сиром та горіхами

    Груші запечені з сиром та горіхами

    Рецепт “Груші запечені з сиром та горіхами” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    8 порцій, 45 хвилин

    Інгредієнти

    – 4 великі соковиті груші
    – 1/2 цибулини
    – 1 ст. л. рослинної олії
    – Сік лимона
    – 150 г сиру бри
    – 2 ст. л. тертого сиру
    – 80 г волоських горіхів
    – 1 ст. л. рідкого меду
    – 1 ст. л. коньяку
    – 2 гілочки чебрецю
    – Суміш сушених прованських трав
    – Сіль
    – Перець

    Покроковий процес приготування груш запечених з сиром

    Крок 1

    Цибулину дрібно посікти та обсмажити на сковороді на рослинній олії до золотистого кольору. Цибуля
    злегка посолити та поперчити, влити коньяк та готувати 2 хв. Обсмажену цибулю зняти з вогню та шумівкою
    перекласти в інший посуд. Дати цибулі повністю охолонути та перемішати її з тертим сиром і щіпкою прованських трав. Сир Брі нарізати невеликими кубиками.

    Крок 2

    Чебрець промити, обсушити і дрібно нарізати. Горіхи підсушити на сковороді без жиру, охолодити та крупно порубати. Ок. 1 ст. л. горіхів відкласти, решту перемішати з обсмаженою цибулею та тертим сиром, додати нарізаний чебрець, підмішати мед і кілька крапель соку лимона. Духовку нагріти до 180 °. Підготувати форму для випікання та змастити її олією.

    Крок 3

    Гострим ножем вибрати із груш серцевини та частина м’якоті. Вибрану м’якоть груш нарізати і перемішати з|із| масою з сиром та цибулею. Додати в масу сир Брі, посолити і поперчити до смаку. Наповнити сумішшю половинки груш, “Спинки” фруктів змастити олією. Викласти груші у підготовлену форму та запікати бл. 20 хв. Подати гарячими, посипавши відкладеними горіхами. Добре поперчити.

    Сьогодні ми дізналися як приготувати Груші запечені з сиром та горіхами. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *