Перейти до вмісту
Головна » Гарбузи запечені з рисом та овочами

Гарбузи запечені з рисом та овочами

    Курка з лимоном та лавандою

    Рецепт “Гарбузи запечені з рисом та овочами” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    4 ПОРЦІЇ, 1 ГОДИНА 20 ХВИЛИН

    Інгредієнти

    ❯ 2 невеликі мускатні гарбузи
    ❯ 120 г рису
    ❯ 2 цибулини
    ❯ 1 ст. л. приправи (чорний перець, мускатний горіх, гвоздика, кориця)
    ❯ 6 ст. л. рослинної олії
    ❯ 6 дрібних помідорів чері
    ❯ кілька гілочок петрушки
    ❯ 2 ст. л. пармезану
    ❯ сіль
    ❯ перець

    Покроковий процес приготування запечених гарбузів

    Крок 1

    Духовку нагріти до 220 °. Гарбузи розрізати навпіл і вибрати м’якуш із насінням. Зробити на м’якоті часті надрізи, збризкати 4 ст. л. олії, присипати 2/3 приправи, накрити фольгою і запікати 30 хв.

    Крок 2

    Помідори вимити та нарізати половинками. Очищені цибулини порубати та обсмажувати на 2 ст. л. олії до прозорості. Додати помідори. Рис відварити аль-денте.

    Крок 3

    З гарбузів вибрати частину м’якоті, залишивши стінки прибл. 2 см. Вибраний м’якуш перемішати з рисом, цибулею та помідорами, додати спеції, сіль та перець на смак і викласти у гарбуза. Запікати гарбуза 15 хв. Гарячі гарбузи посипати пармезаном. Перед подачею прикрасити листочками петрушки.

    Гарбуз відмінно підходить для приготування та закусочних, та десертних страв. Усі вирішують прянощі та спеції, а гарбуз по-справжньому любить їх.

    Сьогодні ми дізналися як приготувати Гарбузи запечені з рисом та овочами. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *