Перейти до вмісту
Головна » Грибна запіканка з крупою

Грибна запіканка з крупою

    Ледачий штрудель

    Рецепт “Грибна запіканка з крупою” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    Приготування: 1 година 25 хвилин
    У 1 порції: 790 ккал, 32 г білків,
    34 г жирів, 89 г вуглеводів

    Інгредієнти

    На 4 порції:
    ❯ 400 г свіжих лісових грибів
    ❯ 2 ч. л. меленого кмину
    ❯ 300 г пшона
    ❯ 1,2 л овочевого бульйону або води
    ❯ 200 г білого хліба
    ❯ 2 цибулини
    ❯ 1 ст. л. топленої олії
    ❯ 50 г бекону
    ❯ 2 ч. л. солі
    ❯ 1 ч. л. меленого імбиру
    ❯ 3 ч. л. сушеного майорану
    ❯ 3 зубчики часнику
    ❯ мелений чорний перець
    ❯ 150 г тертого сиру
    ❯ 1 велике яйце
    ❯ 2 пір’їна зеленої цибулі

    Покроковий процес приготування грибної запіканки

    Крок 1

    Гриби очистити, протерти вологою тканиною та нарізати тонкими скибочками. Гасити у невеликій кількості води з додаванням кмину 10 хв. Пшоно промити окропом двічі, потім варити на слабкому вогні в 1 л киплячого бульйону 15 хв.

    Крок 2

    Хліб замочити в решті бульйоні (холодному), віджати. Цибулю та часник очистити, порубати. Бекон дрібно нарізати та разом з цибулею обсмажувати на олії 10 хв. Посолити, приправити майораном та імбиром, зняти з вогню. Додати гриби та пшоно, попередньо злив рідину.

    Крок 3

    До остиглої маси підмішати часник, хліб, половину сиру та яйце. Суміш посолити, поперчити, викласти в змащену
    жиром форму і посипати сиром, що залишився. Запікати 35 хв за 180°. Перед подачею посипати кільцями зеленої цибулі.

    Сьогодні ми дізналися як готується Грибна запіканка з крупою. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *