Рецепт “Харіра з курятиною” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями. Харі́ра — традиційний алжирський та марокканський суп-пюре.
Приготування: 50 хвилин
У 1 порції: 410 ккал, 30г білків,
10 г жирів, 54 г вуглеводів
Інгредієнти
На 4 порції:
❯ 2 філе курячої грудки шматочками
❯ 3 ст. л. оливкової олії
❯ 30 г кінзи
❯ 1 рубане стебло цибулі-порею
❯ 2 стебла черешкової селери скибочками
❯ 3 моркви шматочками
❯ 2 рубаних корені пастернаку
❯ 1 ст. л. кмина
❯ по 2 ч. л. меленого коріандру, кориці, куркуми та хариси
❯ 700 г рубаних помідорів
❯ 2 кубики курячого бульйону
❯ 85 г зеленої сочевиці
❯ сік та цедра
1 лимона
❯ 1 ст. л. коричневого цукру
❯ сіль
❯ натуральний йогурт
Покроковий процес приготування харіри з курятиною
Крок 1
Філе обсмажити у сотейнику на олії та перекласти в інший посуд. Кінзу обполоснути, листочки з гілочок обірвати, стебла порубати. Цибуля, селера, морква, пастернак і стебла кінзи обсмажити на жирі, що залишився після філе.
Всипати кмин, коріандр, корицю, куркуму і злегка обсмажити. Додати харису, помідори, філе, подрібнені кубики бульйону та сочевицю. Влити 0,5 л води та варити суп під кришкою 30 хв.
Крок 2
Додати сік та цедру лимона, цукор та сіль. Посипати листочками кінзи.