Рецепт “Хумус буряковий з натуральним йогуртом” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 1 ГОДИНА 10 ХВИЛИН
Інгредієнти
На 4 порції:
❯ 2 середні буряки
❯ 400 г консервованого нуту
❯ сік 1 лимона
❯ 1 ст. л. меленого куміна
❯ сіль
❯ перець
Для подачі:
❯ 2–3 ст. л. натурального йогурту
❯ обсмажене насіння куміну
❯ рослинна олія
❯ рубана зелень
❯ 3 ст. л. арахісу (за бажанням)
Покроковий процес приготування хумуса бурякового
Крок 1
Буряк вимити, у каструлі залити холодною водою, довести до кипіння та відварити до готовності. (Або загорнути буряк у фольгу і запекти в духовці до готовності.)
Крок 2
Відварену (запечену) буряк повністю охолодити, очистити та нарізати невеликими шматочками.
Крок 3
Консервований нут відкинути на сито та дати рідини повністю стекти.
Крок 4
Нут і буряк подрібнити за допомогою блендера, додавши мелений кумін, трохи олії, сік лимона, сіль та перець на смак. Масу подрібнити до консистенції однорідного пюре.
Крок 5
Готовий хумус перекласти в посуд сервування. Подати із натуральним йогуртом і обсмаженим насінням куміну,
збризкати рослинною олією. Арахіс добре обсмажити на сковороді без додавання жиру та прикрасити страву (за бажанням).