Рецепт “Хумус класичний” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 45 ХВИЛИН + ЗАМАЧУВАННЯ
Інгредієнти
На 4 порції:
❯ 600 г сухого нуту
❯ 1 лимон
❯ 1–2 зубки часнику
❯ 4 ст. л. оливкової олії
❯ 1/2 ч. л. меленого куміну
❯ 1/4 ч. л. гострого перцю
❯ жменя лісових горіхів
❯ кілька гілочок кінзи
❯ 1 ч. л. горіхової олії
❯ 1 ч. л. кунжуту
❯ зіра
❯ сіль
❯ перець
Для подачі та як доповнення:
❯ лаваш, чіабата, інший плоский хліб чи крекери
❯ м’який сир (наприклад, фета, бринза)
Покроковий процес приготування хумусу
Крок 1
Нут замочити у холодній воді на 6-8 год, промити на ситі, залити у каструлі чистою водою, злегка посолити та варити до готовності. (Або використовувати 400 г консервованого нуту без рідини.) Цедру половини лимона тонко натерти, з неї віджати сік.
Крок 2
Горіхи крупно посікти, часник очистити. Горіхи, часник та кунжут подрібнити у блендері. Додати нут, кумін, перець, влити оливкову олію та частину соку лимона та подрібнити до отримання кремоподібної маси. Якщо маса занадто густа, влити трохи води.
Крок 3
Приправити хумус сіллю, перцем і соком лимона і дуже добре перемішати. Кинзу промити, листочки обірвати, порубати та прикрасити блюдо. Перед подачею полити горіховим маслом, посипати зірою і щіпкою гострого перцю. Подати з коржами, сиром, лимоном та зеленню.