Перейти до вмісту
Головна » Хумус класичний

Хумус класичний

    Лазання з білими грибами

    Рецепт “Хумус класичний” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    Приготування: 45 ХВИЛИН + ЗАМАЧУВАННЯ

    Інгредієнти

    На 4 порції:
    ❯ 600 г сухого нуту
    ❯ 1 лимон
    ❯ 1–2 зубки часнику
    ❯ 4 ст. л. оливкової олії
    ❯ 1/2 ч. л. меленого куміну
    ❯ 1/4 ч. л. гострого перцю
    ❯ жменя лісових горіхів
    ❯ кілька гілочок кінзи
    ❯ 1 ч. л. горіхової олії
    ❯ 1 ч. л. кунжуту
    ❯ зіра
    ❯ сіль
    ❯ перець
    Для подачі та як доповнення:
    ❯ лаваш, чіабата, інший плоский хліб чи крекери
    ❯ м’який сир (наприклад, фета, бринза)

    Покроковий процес приготування хумусу
    Лазання з білими грибами1

    Крок 1

    Нут замочити у холодній воді на 6-8 год, промити на ситі, залити у каструлі чистою водою, злегка посолити та варити до готовності. (Або використовувати 400 г консервованого нуту без рідини.) Цедру половини лимона тонко натерти, з неї віджати сік.

    Лазання з білими грибами2

    Крок 2

    Горіхи крупно посікти, часник очистити. Горіхи, часник та кунжут подрібнити у блендері. Додати нут, кумін, перець, влити оливкову олію та частину соку лимона та подрібнити до отримання кремоподібної маси. Якщо маса занадто густа, влити трохи води.

    Лазання з білими грибами3

    Крок 3

    Приправити хумус сіллю, перцем і соком лимона і дуже добре перемішати. Кинзу промити, листочки обірвати, порубати та прикрасити блюдо. Перед подачею полити горіховим маслом, посипати зірою і щіпкою гострого перцю. Подати з коржами, сиром, лимоном та зеленню.

    Сьогодні ми дізналися як приготувати Хумус класичний. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *