Рецепт “Італійська ромова баба” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 2 год.
У 1 порції: 540 ккал, 8г білків,
30г жирів, 52г вуглеводів
Інгредієнти
На 4 порції
Для тесту:
❯ 12 г сухих дріжджів
❯ 150 г борошна
❯ 1 ч. л. цукру
❯ 60 мл молока
❯ дрібка солі
❯ 10 г ванільного цукру
❯ 1 яйце
❯ 70 г вершкового масла
Для сиропу:
❯ 50 мл води
❯ 50 г цукру
❯ 2 ст. л. рому
Для крему:
❯ 120 г жирного сиру
❯ 2 ст. л. цукрової пудри
❯ 10 г ванільного цукру
Для прикрас:
❯ цукати з апельсинової скоринки
❯ консервована вишня
Покроковий процес приготування ромовой баби
Крок 1
Для опари дріжджі розім’яти з 1 ч. л. борошна та 1 ч. л. цукру, влити тепле молоко і дати підійти 15 хв
Крок 2
Масло розтопити та дати трохи охолонути. У глибокій мисці борошно, що залишилося, і цукор перемішати, додати щіпку солі, ванільний цукор, вбити яйце. Влити опару, розтоплену олію та вимісити еластичне тісто. Миску накрити тканинною серветкою і залишити підходити в теплому місці без протягів 1 год. Тісто має збільшитися в обсязі вдвічі. Тісто розкласти за змащеними жиром формами та дати йому підійти ще 20-35 хв. Випікати 20 хв при 180 °
Крок 3
З води, цукру та рому приготувати сироп і просочити їм охололі вироби. Для крему сир розтерти із пудрою та ванільним цукром. Ромові баби подати з кремом, прикрасивши цукатами та вишнею.