Рецепт “Картопляне пюре із сиром” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 1 година 30 хвилин
У 1 порції: 390 ккал, 34 г білків,
9 г жирів, 34 г вуглеводів
Інгредієнти
На 4 порції:
❯ 500 г картоплі
❯ 200 г пастернаку
❯ овочевий бульйон
❯ щіпка кмину
❯ сіль
❯ 1 ст. л. рослинної олії
❯ 50 мл теплого знежиреного молока
❯ 40 г знежиреного тертого сиру
❯ сіль
❯ 1 ст. л. рубаної петрушки
Покроковий процес приготування картопляного пюре
Крок 1
Картопля та пастернак очистити, ретельно вимити, нарізати, залити овочевим бульйоном або водою, посолити, додати дрібку кмину та варити до готовності. 50-80 мл рідини з-під картоплі зібрати, інше злити.
Крок 2
Картоплю залити теплим молоком, додати 1 стіл. ложку рослинної олії та пюрувати. (Якщо пюре занадто густе, влити трохи залишеної рідини з-під картоплі.) Підмішати половину тертого сиру, посолити на смак.
Крок 3
Картопляне пюре розкласти за змащеною олією порційним формам. Посипати сиром, що залишився, і запікати 12 хв за 180°. Прикрасити петрушкою.
ПОРАДА
Картопляне пюре – відмінна основа для різних страв. Можна додати сиру і зробити запіканку, підмішати борошно та обсмажити крокети, влити вершки та бульйон – вийде суп!