Перейти до вмісту
Головна » Картопляне пюре із сиром

Картопляне пюре із сиром

    Ледачий штрудель

    Рецепт “Картопляне пюре із сиром” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    Приготування: 1 година 30 хвилин
    У 1 порції: 390 ккал, 34 г білків,
    9 г жирів, 34 г вуглеводів

    Інгредієнти

    На 4 порції:
    ❯ 500 г картоплі
    ❯ 200 г пастернаку
    ❯ овочевий бульйон
    ❯ щіпка кмину
    ❯ сіль
    ❯ 1 ст. л. рослинної олії
    ❯ 50 мл теплого знежиреного молока
    ❯ 40 г знежиреного тертого сиру
    ❯ сіль
    ❯ 1 ст. л. рубаної петрушки

    Покроковий процес приготування картопляного пюре

    Крок 1

    Картопля та пастернак очистити, ретельно вимити, нарізати, залити овочевим бульйоном або водою, посолити, додати дрібку кмину та варити до готовності. 50-80 мл рідини з-під картоплі зібрати, інше злити.

    Крок 2

    Картоплю залити теплим молоком, додати 1 стіл. ложку рослинної олії та пюрувати. (Якщо пюре занадто густе, влити трохи залишеної рідини з-під картоплі.) Підмішати половину тертого сиру, посолити на смак.

    Крок 3

    Картопляне пюре розкласти за змащеною олією порційним формам. Посипати сиром, що залишився, і запікати 12 хв за 180°. Прикрасити петрушкою.

    ПОРАДА
    Картопляне пюре – відмінна основа для різних страв. Можна додати сиру і зробити запіканку, підмішати борошно та обсмажити крокети, влити вершки та бульйон – вийде суп!

    Сьогодні ми дізналися як приготувати Картопляне пюре із сиром. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *