Перейти до вмісту
Головна » Касулет з білою квасолею

Касулет з білою квасолею

    Курка з лимоном та лавандою

    Рецепт “Касулет з білою квасолею” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    Приготування: 3 ГОДИНИ

    Інгредієнти

    На 6 порцій:
    ❯ 750 г сухої білої квасолі (попередньо замочити на 8 годин)
    ❯ 200 г варено-копченої ковбаси (типу салямі, нарізати кружальцями)
    ❯ 8 свинячих ковбасок для смаження
    ❯ по 4 товсті скибочки свіжої та копченої свинячої грудинки (нарізати брусочками)
    ❯ 500 г качиної тушонки
    ❯ 70 г томатної пасти
    ❯ хлібна крихта
    ❯ 6 зубків часнику
    ❯ 2 гілочки чебрецю
    ❯ 1 лавровий лист
    ❯ сіль
    ❯ перець

    Покроковий процес приготування касулету

    Крок 1

    Квасолю промити, залити в каструлі чистою водою, додати 5 зубків часнику, 1 гілочку чебрецю, лавровий лист. Варити під кришкою 50-55 хв.

    Крок 2

    Воду злити, часник та трави видалити, квасолю перекласти сотейник з товстим дном і залити водою. Додати томатну пасту, ковбасу, копчену грудинку, покласти 1 гілочку чебрецю, довести до кипіння і готувати під
    кришкою прибл. 20 хв.

    Крок 3

    Сиру грудинку та ковбаски обсмажити на сковороді та перекласти до квасолі. Посолити, поперчити та готувати під кришкою 1 год, зрідка перемішуючи. Закласти в сотейник качину тушкованку і готувати страву ще 35 хв.

    Крок 4

    Духовку нагріти до 110 °. Глибоку форму для запікання (або порційні форми) натерти зубком часнику і перекласти квасолю з м’ясом. Густо посипати блюдо хлібною крихтою і запікати прибл. 1 год. Дати касулету повністю охолонути в закритій духовці. Перед подачею касулет розігріти.

    Сьогодні ми дізналися як приготувати Касулет з білою квасолею. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *