Рецепт “Касулет з білою квасолею” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 3 ГОДИНИ
Інгредієнти
На 6 порцій:
❯ 750 г сухої білої квасолі (попередньо замочити на 8 годин)
❯ 200 г варено-копченої ковбаси (типу салямі, нарізати кружальцями)
❯ 8 свинячих ковбасок для смаження
❯ по 4 товсті скибочки свіжої та копченої свинячої грудинки (нарізати брусочками)
❯ 500 г качиної тушонки
❯ 70 г томатної пасти
❯ хлібна крихта
❯ 6 зубків часнику
❯ 2 гілочки чебрецю
❯ 1 лавровий лист
❯ сіль
❯ перець
Покроковий процес приготування касулету
Крок 1
Квасолю промити, залити в каструлі чистою водою, додати 5 зубків часнику, 1 гілочку чебрецю, лавровий лист. Варити під кришкою 50-55 хв.
Крок 2
Воду злити, часник та трави видалити, квасолю перекласти сотейник з товстим дном і залити водою. Додати томатну пасту, ковбасу, копчену грудинку, покласти 1 гілочку чебрецю, довести до кипіння і готувати під
кришкою прибл. 20 хв.
Крок 3
Сиру грудинку та ковбаски обсмажити на сковороді та перекласти до квасолі. Посолити, поперчити та готувати під кришкою 1 год, зрідка перемішуючи. Закласти в сотейник качину тушкованку і готувати страву ще 35 хв.
Крок 4
Духовку нагріти до 110 °. Глибоку форму для запікання (або порційні форми) натерти зубком часнику і перекласти квасолю з м’ясом. Густо посипати блюдо хлібною крихтою і запікати прибл. 1 год. Дати касулету повністю охолонути в закритій духовці. Перед подачею касулет розігріти.