Рецепт “Клафуті з вишнею” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 45 ХВИЛИН
Інгредієнти
На 4 порції:
❯ 500 г вишні
❯ 2 яйця
❯ 75 г цукру + для посипання форми
❯ 25 г меленого мигдалю
❯ 30 г крохмалю
❯ 125 г молока
❯ 125 г сметани
❯ 1 стручок ванілі
❯ 10 г вершкового масла
❯ сіль
❯ цукрова пудра для подачі
Покроковий процес приготування клафуті з вишнею
Крок 1
Духовку нагріти до 180 °. Порційні форми для випікання (4 шт.) змастити олією і густо присипати цукром. Ягоди вимити та обсушити, видалити кісточки, за бажанням кожну ягоду розрізати навпіл.
Крок 2
У глибокій мисці яйця розтерти з крохмалем та цукром добіла, додати мелений мигдаль. Стручок ванілі розламати вздовж навпіл і вискребити насіння у яєчну масу. Перемішуючи, влити тонким струмком молоко, додати сметану
і щіпку солі.
Крок 3
Тісто розлити за підготовленими формами та викласти в них ягоди, трохи втискаючи кожну. (Розрізані ягоди укласти
шкіркою вниз.) Випікати вироби 30 хв. Готові клафуті посипати цукровою пудрою. Подати охолодженими.