Рецепт “Конфітюр з ревеню” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Інгредієнти
НА 4 БАНОЧКИ ПО 250 Г
❯ 1,1 кг ревеню
❯ 900 г цукру
❯ 2 ст. л. гранатового сиропу
❯ сік 1/2 лимона
❯ 2 стручки ванілі
Покроковий процес приготування конфітюра з ревеню
Крок 1
Стручки ванілі розкрити кінчиком ножа. Ревень вимити, обсушити, очистити та нарізати. Підготовлений ревінь покласти в миску для варіння варення, присипати цукром, збризкати соком лимона, додати ваніль і перемішати. Дати ревеню настоятися при кімнатній температурі прибл. 2 год, час від часу помішуючи.
Крок 2
Варити на повільному вогні, помішуючи, 20 хв. Збільшити вогонь і варити ще 10 хв, поки почне густіти. (Конфітюр готовий, якщо на холодній тарілці краплі не розтікаються.) Стручки ванілі видалити та влити гранатовий сироп.
Крок 3
Конфітюр розлити за підготовленими банками і герметично закупорити. Зберігати у сухому прохолодному місці.