Рецепт “Котлети курячі із зеленою олією” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 1 ГОДИНА 30 ХВИЛИН
Інгредієнти
На 12 виробів:
❯ 6 курячих грудок (бл. 700 г)
❯ по 7 гілочок кропу та петрушки (порубати)
❯ 150 г вершкового масла
❯ 1 ч. л. соку лимона
❯ 125 г борошна
❯ 3 яйця
❯ 300 г білого хліба без скоринки
❯ 500 мл рослинної олії
❯ сіль
❯ перець
Покроковий процес приготування котлет курячіх
Крок 1
Вершкове масло розм’якшити та перемішати з кропом та петрушкою. Додати сік лимона, посолити, поперчити, сформувати з маси ковбаску товщиною бл. 3 см, загорнути у харчову плівку та помістити в морозильну камеру на 30хв.
Крок 2
Кожну курячу грудку розділити поперек навпіл. По поперечному розрізі зробити глибокі надрізи, не прорізаючи грудку остаточно. Олійну масу нарізати шматочками та покласти по одному у кожну м’ясну заготівлю. Заготівлі помістити у холодильник на 15 хв.
Крок 3
Хліб скришити та викласти в глибоку широку миску. Борошно насипати рівним шаром на плоску тарілку. Яйця розбалтати. М’ясні заготівлі обваляти в муці, вмочити в яйце і запанувати у хлібній крихті. Повторно вмочити в яйце, запанувати в крихті та помістити в морозильну камеру на 15 хв.
Крок 4
У сотейнику довести до кипіння рослинну олію та обсмажувати вироби, часто перевертаючи, до золотистого кольору з усіх боків (бл. 5 хв). Обсмажені вироби перекласти на лист та запікати у духовці 15–17 хв.