Рецепт “Курячі шашлички з салатом із нуту” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 45 ХВИЛИН
Інгредієнти
На 3 порції:
❯ 350 г курячої грудки
❯ 3 ст. л. рослинної олії
❯ сік 1/2 лимона
❯ цедра 1/4 лимона
❯ 1 ч. л. меленого гострого перцю
❯ 1 ч. л. сушеного часнику
❯ 2 ст. л. сушеної петрушки
❯ 1 пучок петрушки для подачі
Для салату:
❯ 200 г консервованого нуту
❯ 1 цибулина
❯ 3 ст. л. оливкової олії
❯ 1,5 ст. л. соку лимона
❯ 1/2 пучка петрушки
❯ 3 ст. л. зерненого сиру
❯ 4 ст. л. натурального йогурту
❯ сіль
❯ перець
Покроковий процес приготування курячіх шашличков
Крок 1
Підготувати дерев’яні шпажки та замочити їх у холодній воді.
Крок 2
Курячі грудки нарізати тонкими смужками та викласти у миску. Додати оливкову олію, сік та цедру лимона, часник, гострий перець та сушену петрушку. М’ясо перемішати, накрити миску харчовою плівкою та маринувати 25 хв
за кімнатної температури.
Крок 3
М’ясо нанизати на підготовлені шпажки та запікати на грилі 5–8 хв. Петрушку промити, перебрати та обсушити. Курячі шашлички подати гарячими зі свіжою петрушкою та салатом.
Крок 4
Цибулину очистити та дрібно нарізати. Петрушка промити, перебрати, обсушити та дрібно порубати. Цибулю залити окропом на 5 хв, воду злити. Консервований нут відкинути на сито та промити.
Крок 5
У мисці цибулю перемішати з цибулею та петрушкою, додати сир. Для соусу йогурт злегка збити з оливковою олією та соком лимона, додати сіль та перець на смак. Полити салат з соусом.