Рецепт “Лазання з білими грибами” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 2 години
Інгредієнти
НА 4 ПОРЦІЙ
– 800-900 г білих грибів
– 2 цибулини
– 2 зубчики часнику
– 1/2 пучка петрушки
– 4 ст. л. рослинного масла
– 50 г вершкового масла
– 2 ст. л. борошна
– 500 мл молока
– щіпка мускатного горіха
– 12 сухих листів лазаньї
– 300 г твердого сиру
– сіль
– мелений чорний перець
Покроковий процес приготування лазанні
Крок 1
Для начинки білі гриби очистити, вимити та нарізати кубиками. Залити холодною водою та довести до кипіння. Піну зняти, гриби варити на маленькому вогні 30 хв, потім відкинути на друшляк.
Крок 2
Цибуля, часник і зелень порубати. У сковороді розігріти олію та обсмажити цибулю з часником. Додати відварені гриби та смажити, помішуючи, на середньому вогні 15 хв. Насамкінець покласти зелень.
Крок 3
Для соусу бешамель у невеликій каструлі розпустити нарізане кубиками вершкове масло, потім всипати борошно і при постійному помішуванні обсмажити до золотистого кольору.
Крок 4
Потім до борошна влити молоко, трохи посолити та припиняючи помішування, довести до кипіння. Додати мускатний горіх, перемішати та тримати на вогні до загусання. Дати трохи охолонути.
Крок 5
Сир натерти на середній тертці. Дно невеликої форми змастити 2 ложками соусу, укласти сухі листи лазаньї, половину начинки, третину соусу та третину сиру. Потім знову – листи лазаньї, начинку, соус та сир.
Крок 6
Викласти листи, що залишилися, соус і сир. Запікати близько 40 хв. при 180°. Дати трохи охолонути, крупно нарізати та розкласти по тарілках. Можна прикрасити базиліком та помідорами чері.