Рецепт “Лимонад із червоної смородини” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 2 ГОДИНИ
Інгредієнти
На 1.5 літри:
Для сиропу:
❯ 240 г червоної смородини
❯ 200 г цукру
Для лимонаду:
❯ 200 мл готового сиропу
❯ 200 мл соку лимона
❯ 1 л газованої води
❯ крига або крижана крихта
Для подачі:
❯ ягоди червоної смородини
❯ кілька гілочок м’яти
❯ тонко нарізаний лимон
Покроковий процес приготування лимонаду із червоної смородини
Крок 1
Для сиропу ягоди промити, обсушити, у мисці присипати цукром і добре перемішати. Помістити ягоди у холодильник на 1 год.
Крок 2
Охолоджені ягоди ретельно придушити столовою ложкою або маточкою для овочів і дати настоятися їм ще кілька хвилин.
Крок 3
Підготувати встановлене на глибоку миску сито і дуже добре протерти через нього ягідну масу.
Крок 4
Зі зібраного в мисці сиропу відміряти потрібне для лимонаду кількість (200 мл), надлишок заморозити.
Крок 5
Для лимонаду сироп розвести соком лимона та добре перемішати. Приготовлену суміш розвести газованою водою
і добре збовтати.
Крок 6
Напій розлити по порційних келихах. За бажанням до ємності з лимонадом додати свіжі ягоди, листочки м’яти
та скибочки лимона.