Рецепт “Лимонний чизкейк на пісочній основі” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 1 година 10 хвилин
У 1 порції: 530 ккал, 7 г білків,
39 г жирів, 36 г вуглеводів
Інгредієнти
На 8 порцій
Для тесту:
❯ 150 г борошна
❯ 1/2 ч. л. розпушувача
❯ 55 г цукру
❯ 1 ст. л. тертої цедри лимона
❯ 80 г охолодженого вершкового масла
❯ 1 яєчний жовток
❯ сухий горох для випікання
Для начинки:
❯ 500 г сиру маскарпоне
❯ 75 г цукру
❯ 1 яйце
❯ 1 ст. л. борошна
❯ 1 ст. л. тертої цедри лимона
❯ кілька крапель ванільної есенції
Для прикрас:
❯ 1 лимон
❯ 1 ст. л. цукру
Покроковий процес приготування чизкейку на пісочній основі
Крок 1
Борошно просіяти в миску, додати цедру, цукор та розпушувач. Олію нарізати кубиками, додати до сухих інгредієнтів та розтерти у крихту. Додати жовток, 1 стіл. ложку холодної води та замісити пісочне тісто.
Крок 2
Нагріти духовку до 160 °. Змащену жиром форму для пирога вистелити тестом, зробивши бортики. Накрити тісто листом паперу для випікання, насипати горох та випікати основу 10–15 хв.
Крок 3
Змішати інгредієнти для начинки до одержання кремоподібної маси. Форму вийняти з духовки, горох та папір видалити. На пісочну основу викласти начинку та випікати 30 хв.
Крок 4
Лимон ретельно вимити, нарізати кухлями та змішати в каструлі з 1 стіл. ложкою цукру. Влити 100 мл води та проварити на слабкому вогні 10 хв. Прикрасити чизкейк кружками лимона