Перейти до вмісту
Головна » Листковий медовик зі сметанним кремом

Листковий медовик зі сметанним кремом

    Ледачий штрудель

    Рецепт “Листковий медовик зі сметанним кремом” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    Приготування: 6 години 40 хвилин
    У 1 порції: 400 ккал

    Інгредієнти

    На 8 порцій:
    ❯ 50 г вершкового масла
    ❯ 4 яйця
    ❯ 360 г цукру
    ❯ 2 ст. л. меду
    ❯ 1 ч. л. соди
    ❯ 650 г борошна
    ❯ 800 г сметани (30%)

    Покроковий процес приготування медовику зі сметанним кремом

    Крок 1

    М’яке вершкове масло дрібно нарізати та дати йому відтанути при кімнатній температурі. Яйця дістати з холодильника та залишити на 20 хв.

    Крок 2

    Яйця збити міксером зі 180 г цукру та м’яким вершковим маслом. На гарячій водяній бані у великій мисці розпустити мед із содою та дати масі трохи охолонути. Додати яєчну суміш і постійно помішуючи віночком, прогріти протягом 5хв. Дати трохи охолонути.

    Крок 3

    У теплу медову суміш поступово всипати все борошно та замісити тісто. Воно має вийти не надто крутим. Розділити його на частини (приблизно 8-10 шт) і прибрати до використання в холодильник приблизно на 40 хв.

    Крок 4

    Дістати одну частину тіста і тонко розкотити на робочій поверхні, злегка присипаним борошном. Вирізати коло за допомогою великої тарілки. Перекласти на лист і випікати 3 хв при 200° (до золотистого кольору). Дати охолонути. Так само приготувати коржі з тіста, що залишилося.

    Крок 5

    Для крему сметану збити міксером з цукром, що залишився до отримання пишної маси однорідної консистенції. Намазати товстим шаром крему коржі, що остигли, і скласти чаркою. Залишити при кімнатній температурі на 3 години. Потім прибрати в холодильник ще на 2 години. Прикрасити за бажанням.

    Сьогодні ми дізналися як приготувати Листковий медовик зі сметанним кремом. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *