Рецепт “Листковий медовик зі сметанним кремом” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 6 години 40 хвилин
У 1 порції: 400 ккал
Інгредієнти
На 8 порцій:
❯ 50 г вершкового масла
❯ 4 яйця
❯ 360 г цукру
❯ 2 ст. л. меду
❯ 1 ч. л. соди
❯ 650 г борошна
❯ 800 г сметани (30%)
Покроковий процес приготування медовику зі сметанним кремом
Крок 1
М’яке вершкове масло дрібно нарізати та дати йому відтанути при кімнатній температурі. Яйця дістати з холодильника та залишити на 20 хв.
Крок 2
Яйця збити міксером зі 180 г цукру та м’яким вершковим маслом. На гарячій водяній бані у великій мисці розпустити мед із содою та дати масі трохи охолонути. Додати яєчну суміш і постійно помішуючи віночком, прогріти протягом 5хв. Дати трохи охолонути.
Крок 3
У теплу медову суміш поступово всипати все борошно та замісити тісто. Воно має вийти не надто крутим. Розділити його на частини (приблизно 8-10 шт) і прибрати до використання в холодильник приблизно на 40 хв.
Крок 4
Дістати одну частину тіста і тонко розкотити на робочій поверхні, злегка присипаним борошном. Вирізати коло за допомогою великої тарілки. Перекласти на лист і випікати 3 хв при 200° (до золотистого кольору). Дати охолонути. Так само приготувати коржі з тіста, що залишилося.
Крок 5
Для крему сметану збити міксером з цукром, що залишився до отримання пишної маси однорідної консистенції. Намазати товстим шаром крему коржі, що остигли, і скласти чаркою. Залишити при кімнатній температурі на 3 години. Потім прибрати в холодильник ще на 2 години. Прикрасити за бажанням.