Рецепт “Макаронна запіканка з сиром та овочами” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 45 хвилин
У 1 порції: 450 ккал, 40 г білків,
34 г жирів, 64 г вуглеводів
Інгредієнти
На 4 порції:
❯ 1 невелика цибулина
❯ 2 стручки солодкого перцю
❯ 4 помідори
❯ 2 невеликі цукіні
❯ 2 стебла черешкової селери
❯ 4 гілочки чебрецю
❯ 2 ст. л. вершкового масла
❯ 300 г попередньо відварених макаронних виробів
❯ сіль
❯ мелений чорний перець
❯ 400 г моцарели
Покроковий процес приготування макаронної запіканки
Крок 1
Цибулю очистити та порубати. Солодкий перець вимити та очистити від насіння, м’якуш нарізати дрібними
шматочками. Овочі, що залишилися вимити та також нарізати дрібними шматочками. Зелень сполоснути, воду струсити, листочки обірвати з гілочок
Крок 2
Нагріти на сковороді вершкове масло та обсмажувати рубану цибулю до напівпрозорості. Додати селеру і солодкий перець, обсмажувати всі разом 2 хв. Додати цукіні, помідори та готувати, помішуючи, ще кілька хвилин. Перемішати овочі з макаронними виробами та листочками чебрецю, посолити та поперчити
Крок 3
Викласти суміш у змащену жиром жароміцну форму, зверху розподілити нарізану скибочками моцарелу. Запікати в духовці при 180 ° до утворення рум’яна сирна скоринка. Перед подачею добре прикрасити листочками базиліка або петрушки.
ПОРАДА
Свіжий сир потрібно використовувати протягом кількох днів. Деякі види моцарели (наприклад, солона в розсолі)
можуть зберігатися в холодильнику до двох тижнів.