Рецепт “Марокканський пряний пиріг” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 1 година 20 хвилин
У 1 порції: 630 ккал, 10 г білків,
47 г жирів, 43 г вуглеводів
Інгредієнти
На 8 порцій:
❯ по 2 ст. л. зерен коріандру та кмину
❯ 1 ч. л. меленої паприки
❯ 1/2 ст. л. меленої кориці
❯ 900 гм’якоті гарбуза кубиками
❯ 150 мл оливкової олії
❯ сіль
❯ 225 г свіжозамороженого шпинату
❯ 12 невеликих рубаних цибулин
❯ тертий корінь імбиру (4 см)
❯ 140 г очищеного мигдалю
❯ 75 г сушених журавлин
❯ 6 ст. л. меду
❯ 400 г консервованого нуту
❯ 2 товчені зубчики часнику
❯ 1 ч. л. меленого кмину
❯ 3 ст. л. соку лимона
❯ 4 ст. л. рубаної кінзи
❯ 100 г вершкового масла
❯ 8 аркушів тесту філо
Покроковий процес приготування марокканського пирогу
Крок 1
Коріандр і кмин обсмажити на сухій сковороді та стовкти у ступці. Змішати з паприкою та корицею. Гарбуз викласти на деко, посипати сумішшю прянощів, збризкати 1/3 оливкової олії, посолити та запікати бл. 20 хв. за 180°.
Крок 2
Шпинат розморозити. У сотейнику нагріти 1/3 оливкової олії та обсмажити цибулю. Підмішати імбир, мигдаль, журавлину, мед та шпинат, готувати кілька хвилин. Сотейник зняти з вогню, підмішати гарбуз.
Крок 3
Нут відкинути на сито. Змішати з часником, кмином, влити сік лимона та оливкову олію, що залишилася. Масу пюрувати, підмішати кінзу. Форму змастити вершковим маслом, вислати тестом філо, змащуючи його розтопленим олією.
Крок 4
Шарами викласти 1/2 гарбузової суміші, масу з нутом, гарбузову, що залишилася суміш, накрити тестом філо. Пиріг змастити вершковим маслом. Випікати 40 хв.