Рецепт “Маринована фета” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 10 ХВИЛИН
Інгредієнти
На 4 порції:
❯ 280 г фети
❯ 2 гілочки свіжого чебрецю
❯ 1–2 зубки часнику
❯ 1 ч. л. суміші прованських трав
❯ 1/2 ч. л. меленого гострого перцю
❯ цедра 1 лимона
❯ прибл. 400 мл оливкової олії
Покроковий процес приготування маринованої фети
Крок 1
Сир нарізати середніми кубиками. Часник очистити та нарізати пластинами. Чебрець промити, обсушити та крупно порубати.
Крок 2
У підготовлені банки (напр., 2 по 450 мл) з кришками закласти сир, пересипаючи його часником, сушеними травами, перцем, цедрою і чебрецем. Влити стільки олії, щоб воно покривало сир.
Крок 3
Накрити банки кришками та добре струсити, щоб трави та приправи не осіли на дно.
Крок 4
Банки помістити у холодильник і витримати сир у маслі із прянощами мінімум 24 години. Зберігати продукт у холодильнику можна до 2 тижнів.