Рецепт “Морквяний суп-пюре з грінками” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 40 ХВИЛИН
Інгредієнти
На 4 порції:
❯ 800 г моркви
❯ 2 цибулини
❯ 4 зубки часнику
❯ 800 мл курячого бульйону
❯ 2 ст. л. рослинної олії
❯ 200 мл жирних вершків
❯ кілька гілочок кінзи
❯ 1 ч. л. меленого червоного перцю
❯ сіль
Для грінків:
❯ 2–3 скибочки білого хліба без скоринки
❯ 2 ст. л. рослинної олії
❯ 1 ст. л. суміші спецій (мелений перець, паприка, куркума)
Покроковий процес приготування морквяного суп-пюре
Крок 1
Для грінок нарізати хліб кубиками та в мисці присипати спеціями. Обсмажити грінки на гарячій олії.
Крок 2
Моркву очистити, вимити, обсушити та нарізати. Цибулю та часник очистити та порубати. Бульйон нагріти, не доводячи до кипіння.
Крок 3
У каструлі з товстим дном обсмажувати цибулю та часник до прозорості цибулі. Закласти моркву та, помішуючи, обсмажувати кілька хвилин.
Крок 4
Зменшити вогонь до мінімуму, накрити каструлю кришкою і готувати прибл. 7 хв. Овочі злегка посолити та поперчити.
Крок 5
Влити в сотейник гарячий бульйон, довести до кипіння і варити під кришкою на середньому вогні до повної
готовність моркви
Крок 6
Сотейник зняти з вогню та пюрувати суп за допомогою занурювального блендера, вливаючи порціями вершки. Додати сіль та перець на смак, повторно довести суп до кипіння та зняти з вогню. Перед подачею доповнити суп пшеничними грінками і посипати рубаною кінзою.