Перейти до вмісту
Головна » М’ясо по-бургундськи з печерицями

М’ясо по-бургундськи з печерицями

    Ледачий штрудель

    Рецепт “М’ясо по-бургундськи з печерицями” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    Інгредієнти

    На 6 порцій:
    ❯ 1,5 кг яловичини
    ❯ 150 г копченої грудинки
    ❯ 1 кг моркви
    ❯ 150 г печериць
    ❯ 10 цибулин цибулі-сівка
    ❯ 1 цибулина
    ❯ 2 зубки часнику
    ❯ 1 пучок запашних трав (лавровий лист, чебрець, розмарин)
    ❯ 4 бутони гвоздики
    ❯ по 750 мл яловичого бульйону та червоного вина
    ❯ 2 ст. л. борошна
    ❯ 30 г вершкового масла
    ❯ 4 ст. л. рослинної олії
    ❯ сіль
    ❯ перець

    Покроковий процес приготування м’яса по-бургундськи

    Крок 1

    М’ясо нарізати кубиками. Цибулину очистити та встромити у неї бутони гвоздики. Половину моркви очистити,
    вимити, обсушити та нарізати кружальцями. Часник очистити. Підготовлені продукти та пучок запашних трав у мисці
    залити вином із 2 ст. л. рослинної олії. Накрити кришкою та помістити в холодильник на 24 год.

    Крок 2

    Маринад процідити, овочі відкласти. У глибокому сотейнику на 2 ст. л. рослинної олії обсмажити м’ясо і перекласти в інший посуд. На жирі від м’яса обсмажити мариновані овочі. Повернути м’ясо в сотейник, присипатиборошном та обсмажувати 5 хв. Влити бульйон, довести до кипіння, влити маринад, посолити та поперчити та готувати під кришкою на повільному вогні 2 год 30 хв.

    Крок 3

    Грудинку дрібно нарізати, обсмажувати, доки не витопиться жир, і перекласти в інший посуд. Цибулю-сівачка
    очистити. До жиру з-під грудинки додати вершкове. олію та обсмажувати цибулю 5 хв. Накрити кришкою, зменшити
    вогонь до мінімуму, готувати 5-7 хв і перекласти в інший посуд. Гриби нарізати четвертинками та обсмажувати на жирі з-під грудинки/цибулі 7 хв.

    Крок 4

    Моркву, що залишилася, очистити, вимити, обсушити, нарізати кружальцями та додати до м’яса. Готувати під
    кришкою до м’якості моркви. Покласти цибулю-сівок з грудинкою та грибами, довести до кипіння і зняти з вогню.

    Сьогодні ми дізналися як приготувати М’ясо по-бургундськи з печерицями. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *