Перейти до вмісту
Головна » Нутове каррі

Нутове каррі

    Курка з лимоном та лавандою

    Рецепт “Нутове каррі” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    Приготування: 30 ХВИЛИН

    Інгредієнти

    На 6 порцій:
    ❯ 180 г консервованого нуту
    ❯ 2 великі помідори
    ❯ 450 мл кокосового молока
    ❯ 1 бульба батата
    ❯ 3 ст. л. рослинної олії
    ❯ 1 цибулина
    ❯ 2 зубки часнику
    ❯ 2 ч. л. тертого імбиру
    ❯ 1 ч. л. гарам-масала
    ❯ 1 ч. л. меленого куміну
    ❯ 1 ч. л. куркуми
    ❯ 1 пучок молодого шпинату
    ❯ сіль
    ❯ мелений гострий перець
    Для подачі:
    ❯ відварений рис
    ❯ рубана петрушка
    ❯ 1 лайм

    Покроковий процес приготування нутового каррі

    Крок 1

    Цибулину та часник очистити та порубати. Помідори вимити, очистити від шкірки та насіння та нарізати дрібними кубиками. Батат очистити та нарізати невеликими скибочками. Консервований нут відкинути на друшляк і промити холодною водою. Шпинат промити, перебрати, обсушити та крупно нашаткувати.

    Крок 2

    У сотейнику на гарячій олії обсмажувати цибулю до прозорості. Додати часник та імбир і готувати 5 хв. Закласти нут та помідори та готувати, помішуючи, 5 хв. Влити кокосове молоко, закласти батат і довести до кипіння.

    Крок 3

    Зменшити вогонь до мінімуму і готувати під кришкою до м’якості батата (близько 15 хв). Покласти шпинат, додати спеції, посолити та приправити гострим перцем на смак. Готове каррі зняти з вогню, посипати рубаною петрушкою
    і залишити під кришкою.

    Крок 4

    Лайм обдати окропом та нарізати тонкими скибочками. Готове блюдо розкласти по порційним тарілкам з відвареним рисом. На кожну порцію покласти кілька скибочок лайма.

    Сьогодні ми дізналися як приготувати Нутове каррі. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *