Рецепт “Овочевий салат з сардинами в олії” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Інгредієнти
НА 6 ПОРЦІЙ
❯ 250 г сардин, консервованих у маслі
❯ 1 пучок листових салатів асорті
❯ 1 салатний огірок
❯ 1 цибулина
❯ 10 помідорів чері
❯ 150 г фети
Для соусу:
❯ 1 ст. л. оливкової олії
❯ 2 ст. л. соку лимона
❯ 1/2 зубка часнику (пропустити через прес)
❯ щіпка сушеної материнки
❯ сіль
❯ перець
Покроковий процес приготування салату з сардинами
Крок 1
Для соусу оливкову олію з’єднати із соком лимона, додати часник, материнку, сіль та перець за смаком. Соус перемішати та залишити при кімнатній температурі.
Крок 2
Листові салати перебрати та обсушити, велике листя порвати. Помідори та огірок вимити та обсушити, помідори нарізати четвертинками чи половинками, огірок – скибочками. Цибулину очистити та нарізати кільцями. Фету нарізати кубиками. Олія з консервованої риби злити, великі шматки риби поділити на невеликі шматочки.
Крок 3
У салатнику овочі з’єднати з салатами та сиром, додати підготовлену рибу. Салат полити соусом та обережно перемішати. Готовий салат добре поперчити. При необхідності додатково збризкати соком лимона.