Рецепт “Панакота вершкова” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 20 ХВИЛИН + 2 ГОДИНИ
Інгредієнти
На 4 порції:
❯ 4 ст. л. цукру
❯ 10 г желатину
❯ 250 мл вершків
Для подачі та прикраси:
❯ тонко струганий білий шоколад
❯ чорна шоколадна крихта
❯ гілочки м’яти
❯ джем або варення на смак
Покроковий процес приготування вершкової панакоти
Крок 1
Желатин замочити у невеликій (бл. 3 ст. л.) кількості холодної води та дати йому набрякнути.
Крок 2
У сотейнику вершки нагріти, не доводячи до кипіння, і розчинити в них цукор та щіпку солі.
Крок 3
Вершки зняти з вогню та розчинити в них віджатий желатин. Желатин перемішувати до повного розчинення. Підготувати порційні креманки та розлити по них вершкову масу із желатином.
Крок 4
Десерт охолодити при кімнатній температурі та помістити в холодильник до повного затвердіння (близько 2 год).
Крок 5
Перед подачею прикрасити десерт гілочками м’яти, двома видами шоколаду, варенням чи джемом.