Перейти до вмісту
Головна » Панна котта з вишневим соусом

Панна котта з вишневим соусом

    Ледачий штрудель

    Рецепт “Панна котта з вишневим соусом” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    Приготування: 4 години 30 хвилин
    У 1 порції: 230 ккал, 5 г білків,
    8 г жирів, 28 г вуглеводів

    Інгредієнти

    На 6 порцій:
    ❯ 240 мл молока
    ❯ 400 мл жирних вершків
    ❯ 15 г желатину
    ❯ 3 ст. л. цукру
    ❯ цедра 1 лимона (тонкою стрічкою)
    Для соусу:
    ❯ 220 г вишні
    ❯ 1–2 ч. л. меленої кориці
    ❯ 2 ч. л. борошна
    ❯ цукор на смак

    Покроковий процес приготування панна котти

    Крок 1

    Приготувати крем. Холодне молоко влити в миску, додати желатин і залишити на 5 хв для набухання. Вершки влити у каструлю, всипати цукор та додати цедру лимона. Поставити на вогонь, довести до кипіння, потім зменшити вогонь до мінімуму і варити при постійному помішуванні до повного розчинення кристалів цукру Зняти вершки, що злегка загуснули, з вогню. Цедру лимона видалити. У гарячі вершки влити молочно-желатинову суміш та ретельно розмішати, щоб желатин розчинився.

    Крок 2

    Процідити суміш через марлю та розлити по формах, не доливаючи до самого верху. Дати крему охолонути при кімнатній температурі, потім прибрати в холодильник на 4 год. затвердіння

    Крок 3

    Приготувати соус вишневий. Ягоди вимити, обсушити та видалити кісточки. Викласти вишню в чашу блендера та подрібнити. Вишневий соус, що вийшов перелити в каструлю, додати корицю, цукор, борошно і добре все розмішати, щоб було комочків. Каструлю з соусом поставити на середній вогонь, довести до кипіння та варити до загусання, постійно помішуючи. Дати соусу охолонути, прибрати у холодильник.

    Крок 4

    Форми вийняти з холодильника і полити затверділий крем соусом. Прикрасити десерт гілочкою м’яти.

    Сьогодні ми дізналися як готується Панна котта з вишневим соусом. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *