Рецепт “Панна котта з вишневим соусом” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 4 години 30 хвилин
У 1 порції: 230 ккал, 5 г білків,
8 г жирів, 28 г вуглеводів
Інгредієнти
На 6 порцій:
❯ 240 мл молока
❯ 400 мл жирних вершків
❯ 15 г желатину
❯ 3 ст. л. цукру
❯ цедра 1 лимона (тонкою стрічкою)
Для соусу:
❯ 220 г вишні
❯ 1–2 ч. л. меленої кориці
❯ 2 ч. л. борошна
❯ цукор на смак
Покроковий процес приготування панна котти
Крок 1
Приготувати крем. Холодне молоко влити в миску, додати желатин і залишити на 5 хв для набухання. Вершки влити у каструлю, всипати цукор та додати цедру лимона. Поставити на вогонь, довести до кипіння, потім зменшити вогонь до мінімуму і варити при постійному помішуванні до повного розчинення кристалів цукру Зняти вершки, що злегка загуснули, з вогню. Цедру лимона видалити. У гарячі вершки влити молочно-желатинову суміш та ретельно розмішати, щоб желатин розчинився.
Крок 2
Процідити суміш через марлю та розлити по формах, не доливаючи до самого верху. Дати крему охолонути при кімнатній температурі, потім прибрати в холодильник на 4 год. затвердіння
Крок 3
Приготувати соус вишневий. Ягоди вимити, обсушити та видалити кісточки. Викласти вишню в чашу блендера та подрібнити. Вишневий соус, що вийшов перелити в каструлю, додати корицю, цукор, борошно і добре все розмішати, щоб було комочків. Каструлю з соусом поставити на середній вогонь, довести до кипіння та варити до загусання, постійно помішуючи. Дати соусу охолонути, прибрати у холодильник.
Крок 4
Форми вийняти з холодильника і полити затверділий крем соусом. Прикрасити десерт гілочкою м’яти.